Scuba Diving
Maarten Vervaat, Timon Moll

Duikcursussen  OWD-Cursus  Deelname    Data    Kosten    Risico's

 

Sinds 2005 zijn Timon en ik verbonden als Scuba Instructeurs aan verschillende duikscholen, waaronder Caesar's Duiksport, Holland Diving, Aqua Business Center en Elite Divecenter. Op deze site vind je meer informatie over de cursussen die kunt volgen.

De Open Water Diver cursus

Altijd al tussen de vissen over prachtige koraalriffen of door boeiende meren en in de Oosterschelde willen zweven? Tijdens de Open Water Diver cursus leer je de vaardigheden die je nodig hebt om op een ontspannende en veilige manier, samen met een buddy, duiksport te beoefenen. In vijf korte theorielessen doe je de nodige theoretische kennis op over de duikuitrusting, je aanpassen aan de onderwaterwereld, duikvoorbereiding en planning en de duikomstandigheden. Na iedere les breng je deze kennis direct in het zwembad in praktijk en oefen je alle basisvaardigheden. Zodra je deze basis hebt gelegd, ga je vier duiken in het buitenwater maken. Na voltooiing van de opleiding ben je in staat om op veilige en verantwoorde wijze zelfstandig met een buddy duiken te plannen en te maken.

Vervolgopleidingen

Na de Open Water Cursus kan je je specialiseren door je duik- en reddingsvaardigheden verder te ontwikkelen en onder begeleiding te leren duiken in nieuwe en meer uitdagende omstandigheden. Vervolgopleidingen bestaan onder andere uit diepduiken, nachtduiken, droogpakduiken, navigatie, drijfvermogen, reddingsduiken en Enriched Air (Nitrox). Als je je duikervaring en -kennis met anderen wilt delen kan je een opleiding tot divemaster/dive control specialist of instructeur volgen.

Duikmedische opleidingen

Naast de reguliere duikopleidingen, bieden wij ook een aantal duikmedische opleidingen aan die ontwikkeld zijn door Diver's Alert Network (DAN). De basisopleiding EHBO (Basic Life Support) van DAN vormt een verplichte aanvulling op de opleiding reddingsduiken. Het gebruik van defibrilator (Automatic External Defibrilator) en het toedienen van zuurstof bij duikongevallen leer je in de cursussen DAN AED Provider en DAN O2 Provider.

Duikscholen: